Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2011 20:35 - Религиозен съд осъди куче
Автор: ehrgeiz Категория: Новини   
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.07.2011 12:58


Според израелският сайт Ynet цитиран от Slate.fr , израелски трибунал съставен от равини в Йерусалим е осъдил на смърт куче чрез убиване с камъни. Съдиите подозират, че в кучето се е превъплатил известен адвокат който им бил нанесъл обиди двадесет години по рано.
Кучето било проникнало в сградата на трибунала намиращ се в един от ултра-ортодоксалните квартали на града. То притеснявало посетителите на съда, и отказвало да напусне, въпреки опитите да го изгонят на работещите там.
Тогава, един от съдиите си спомнил, че известен адвокат който бил обидил съда преди 20 години, бил проклет от тях да се прероди в куче - животно смятано за нечисто в традиционният юдаизъм.
При направено проучване се оказало, че споменатият адвокат е мъртъв от няколко години. Един от съдиите, който не е бил измежду обидените, се заел с делото. След като била издадена присъдата над животното, били наети група деца от квартала които да изпълнят наказанието. Кучето, обаче, успяло да се измъкне невредимо.

За изпълнението на присъдата не е имало официален документ, нареждане е било дадено устно на децата от квартала. В статията на Ynet цитирана от Slate.fr се допълва, че те не са схващали тази работа като акт на жестокост, по скоро едно правилно средство да си отмъстят на духа обсебил бедното куче. Сред някои общности изучаващи юдаизма, съществува вярването за преминаването на душата от едно тяло в друго.

В отговор на случилото се, организацията за защита на животните Let Animal Live е депозирала жалба в полицията срещу един от равините. Peta, американска правозащитна организация, е излязла с декларация осъждаща действията на ултра-ортодоксалният съд
Dnes.bg
  Израел си има Закон за защита на животните, в който пише:
"1.) Забранено е изтезанието на всяко едно животно, с жестоко лечение или злоупотреба с него по някакъв начин.
2.) Никой няма правото да насъсква едно животно срещу друго животно.
3.)Забранено е организирането на игри, което води до гибелта на едното от тях.
4.)Забранено е отравянето на животни със стрихинин и други отррови.
5.) Забранено е използването на животните и извличане на матеряли използвани в козметиката.
 6.) Забранено е използването на селскостопански животни за работа до тяхното изтощение ."

Оказва се, че отношението на Израел към животните е доста по-различно от нашите представи за грижа за животните. Докато ние можем да обидим един човек като го наречем "куче", в Израел могат да осъдят човек за насилие срещу животно, но и обратното. Подобно нещо обаче не може да се случи с кравите в Индия. 
   


Тагове:   закон,   Израел,   кучета,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ehrgeiz
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 42039
Постинги: 20
Коментари: 24
Гласове: 43
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930